• mis je een product op onze site? meld het ons!
  • wij bereiden wekelijks verse maaltijden/soepen uit eigen keuken
  • JT JUICES verzorgt je koudgeperste sappen, smoothies en shots!
  • mis je een product op onze site? meld het ons!
  • wij bereiden wekelijks verse maaltijden/soepen uit eigen keuken
  • JT JUICES verzorgt je koudgeperste sappen, smoothies en shots!

Hamburgers (2) rund

€ 4,25
incl. btw

Beschrijving

Jetse heeft bij deze boerderij stage gelopen en wij zijn familiair erg enthousiast over hun vlees.

Niet alleen over hun vlees trouwens! De eieren en vele groentes komen bij Boerderij Eko de eerste vandaan.

Een mooi divers bedrijf!


Eko-boerderij ‘de Eerste’ dankt zijn naam aan het feit dat het de eerste boerderij is die bewoond is in de Noordoostpolder.

In 1942 is begonnen met het droogleggen van de Noordoostpolder. Omdat onze boerderij op het oude strand van de Zuiderzee staat, was het hier al snel droog genoeg om te bouwen.Op onze boerderij melken we 60 koeien. De koeien zijn kruisingen tussen Holstein, Brown Swiss, Jersey, Fleckvieh, Zweeds Roodbont en MRIJ.

Van april tot december lopen de koeien buiten in de wei. Tijdens de stalperiode hebben ze de beschikking over een potstal.

Onze koeien krijgen het hele jaar gras te eten. Zolang ze buiten lopen, eten ze natuurlijk gras in de wei. De uren dat ze te wachten staan op stal voor en na het melken, eten ze vers gemaaid gras, soms aangevuld met hooi. In de late herfst en winter krijgen ze op stal ingekuild gras en hooi. De maaltijd van de koeien wordt daarnaast in de herfst en late zomer aangevuld met voederbieten en afgekeurde peen, pastinaak en aardappelen vanuit de tuinbouw. Daarnaast krijgen ze in de melkstal wat krachtvoer (grasbrok aangevuld met mengvoer).

We maken 6 dagen per week kaas en de melk gaat 1 dag per week naar Friesland-Campina. Naast kaas maken we ook volle yoghurt.